الگوی مثلثی تحلیل تکنیکال و انواع آن(بخش اول)
الگوی مثلثی تحلیل تکنیکال از جمله مهمترین الگوهایی است که در استفاده از تکنیکال باید به آن توجه ویژه داشت. هر روز اهمیت یادگیری و استفاده از تحلیل تکنیکال برای سرمایه گذاران و معامله گران حرفه ای بازارها به خصوص بازار بورس بیشتر عیان می شود که در این میان لزوم به کارگیری الگوهای کاربردی اهمیت بیشتری پیدا کرده است. در این میان الگوی مثلثی تحلیل تکنیکال از جمله الگوهای ادامه دهنده به شمار می رود که در ادامه به معرفی آن می پردازیم.
انواع الگوی مثلثی تحلیل تکنیکال
الگوی مثلثی تحلیل تکنیکال هرچند در برخی مواقع به عنوان الگوی برگشتی عمل می کند اما غالبا به عنوان یک الگوی ادامه دهنده به شمار می رود که به چهار الگوی زیر تقسیم می شود:
- الگوی مثلث متقارن
- الگوی مثلث صعودی
- الگوی مثلث نزولی
- الگوی مثلث انبساطی یا پهن شونده
ناگفته پیداست که هر کدام از انواع الگوی مثلثی تحلیل تکنیکال شکلی متفاوت به خود می گیرند و نحوه کارکرد آن ها متفاوت است.
الگوی مثلث متقارن
الگوی مثلث متقارن الگویی است که در آن شیب قیمت های سقف به سمت پایین میل داشته و شیب قیمت های کف به سمت بالا، به گونه ای که دو خط نشان دهنده شیب در یک نقطه همگرا می شوند و شکل مثلث را بوجود می آورند.
این الگوی مثلثی تحلیل تکنیکال زمانی ایجاد می شود که خریداران و فروشندگان قدرت کافی برای ایجاد یک روند را ندارد.
همانطور که در شکل مشاهده می شود نه خریداران و نه فروشندگان، قدرتشان بر دیگری غلبه نکرده و شکل مثلث متقارن را ایجاد کرده اند. در این حالت هرچقدر دو خط شیب به هم نزدیک تر شوند، رفتار هیجانی بازار هم نزدیک تر می شود اما زمان وقوع این رفتار قابل پیش بینی نیست، بلکه می دانیم حرکتی قرار است اتفاق بیفتد که در نهایت یا خریداران یا فروشندگان تسلیم می شوند.
اگه میخوای حرفه ای بشی و هنوز شروع نکردی ، ما این جاییم تا این کارو برات انجام بدیم پس آموزش جامع تحلیل تکنیکال مقدماتی و پیشرفته و آموزش رایگان تابلو خوانی بورس ایران و دوره آموزش ورود به بورس حسین عظیمی و دوره آموزش جامع فارکس مقدماتی و پیشرفته هومن مقراضی ما رو از دست نده!
مثلث متقارن از جمله الگوی مثلثی تحلیل تکنیکال است
اگر الگوی مثلثی متقارن در جایی شکل بگیرد و بخواهیم از آن استفاده کنیم، باید یا در بالای خط بالایی و یا پایین خط پایینی وارد سهم شویم. برای مثال در شکل زیر از بالای خط بالایی وارد سهم شده ایم و شاهد حرکت صعودی بازار پس از مدتی هستیم.
نمونه ای از نقطه ورود به بازار در الگوی مثلثی متقارن
الگوی مثلث صعودی
الگوی مثلث صعودی زمانی شکل می گیرد که در بالا یک خط مقاومت و در پایین یک خط روند صعودی داشته باشیم. این حالت وقتی پیش می آید که خریداران نتوانند از یک سطح مشخص سفارش خرید بگذارند و بدین ترتیب قیمت را آرام آرام به سمت بالا می برند.
چنانچه در شکل زیر مشاهده می شود با گذشت زمان، خریداران قدرت بیشتری پیدا کرده و قیمت کف را بالا برده اند، در واقع می توان گفت خریداران آنقدر به خط مقاومت فشار می آورند تا در یک نقطه آن را بشکنند.
مثلث صعودی توسط یک خط مقاومت و یک خط صعودی شکل میگیرد.
نکته مهم در به کارگیری الگوی مثلث صعودی این است که طبق نظر اکثر تحلیل گران در بیشتر موارد شکل گیری این الگو، خریداران پیروز می شوند و با شکست مقاومت قیمت را افزایش می دهند اما توجه داشته باشید که ممکن است در برخی مواقع این اتفاق نیفتد.
در این حالت مهم نیست که قیمت چه روندی به خود می گیرد، ما باید در بالای سطح مقاومت سفارش خرید بگذاریم تا بتوانیم با روند بازار همراه شویم.
برای مثال در شکل زیر خریداران توانسته اند مقاومت را بشکنند.
در الگوی مثلث صعودی بهتر است در بالای خط مقاومت سفارش خرید بگذاریم
با خرید اشتراک ویژه آکادمی فرصت طلایی به تمامی ویدئو ها دسترسی داشته باشید.
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
من گه بنظرم هیچ چیز تو تحلیل خط روند نمیشه