خط روند چیست؟
در تحلیل تکنیکال، مفهوم خط روند یکی از اصول پایهای و در عین مقدماتی بودن، از اصول بسیار با اهمیت و جزء مهمترین مباحث حوزهی بورس است که همهی ابزارهای تکنیکی شامل الگوهای بازگشتی، الگوهای ادامه دهنده و میانگینهای متحرک و حمایتها و مقاومتها،در این مفهوم با هدف آسوده کردن اندازه گیری روند قیمتها و یا مشارکت در اجرای روندها بوجود آمده است.
برای بیان سادهتر این مفهوم، وظیفهی خط روند در بورس، نشان دادن جهت حرکت قیمتها در بازار است. قیمت یک سهم که به صورت نموداری نشان داده میشود، معمولا به صورت نوسانی حرکت میکند و مسیر ثابت و مشخصی ندارد. میزان تغییراتی که قیمت یک سهم به خودش میگیرد به صورت نوسانی و موج دار است. حرکت این موجها پی در پی به صورت برآیندی در میآیند که نشان دهندهی قیمت سهم میباشد.
مدلهای مختلف خط روند در بورس
روندهای موجود در بازار سهام تنها به صورت صعودی و نزولی نمیباشد بلکه براساس تعریف تحلیل تکنیکال، این حرکت انواع مختلف حرکات از قبیل: حرکات صعودی، حرکات نزولی و حرکات خنثی را نیز در بر میگیرد و یکی از اصول مهم برای حرفهای شدن در بورس تشخیص تفاوتهای بین این 3 نوع حرکت است و بهتر است بدانید در 30% مواقع در بازار بورس نمودار قیمتی خط روند حالت خنثی به خود میگیرد. خنثی بودن نمودارهای قیمت در روندها به معنی برابری میزان عرضه و تقاضا در یک بازهی زمانی مشخص است؛ یعنی زمانی که بازار به نقطهی تعادل رسیده است و همانقدر که عرضه میشود تقاضا نیز وجود دارد. در این حالت که بازار در نقطه E یا تعادلی است در تعریف عامیانهتر، این بازار به حالت بدون روند نیز معروف میباشد.
پ
اگه میخوای حرفه ای بشی و هنوز شروع نکردی ، ما این جاییم تا این کارو برات انجام بدیم پس آموزش جامع تحلیل تکنیکال مقدماتی و پیشرفته رو از دست نده!
صاحبان سهام یا سهامداران هنگامی که بازار در حالت بدون روند قرار دارد معمولاً به 2 دسته تقسیم میشوند: افرادی که کم تجربهتر هستند بسیار بد فعالیت دارند و افرادی که با تجربهتر هستند و تمایلی به فعالیت در بازار ندارند. زیرا تمامی سیتمها و تکنیکهایی که باری سود کردن در بازار سهام به کارگرفته میشود، مربوط به حالتهای صعودی و نزولی روندهای قیمتی هستند و در نمودارهای قیمتی خنثی ، به کار نمیآیند. این حالت توسط دستهی اول ذکر شده که افراد بیتجربه هستند و یا توسط افرادی اتفاق میافتد که اصرار به به کارگیری این ابزارها در حالت خنثی دارند در حالی که این ابزارها و سیستمها مناسب شرایط نوسانی هستند نه شرایط خنثی.
روندهای خنثی
روش ترسیم انواع خطهای روند در بازار سهام
به امواج و زیگزاگهایی که به صورت بالا رونده حرکت میکنند خطوط روندهی صعودی و برعکس به خطوط و موجهایی که به صورت پایین حرکت میکنند خطوط روندهی نزولی میگویند. به حالتهای بین این دو روند که نه حالت نزولی دارد و نه حالت صعودی، روندهای خنثی میگویند. این خطوط رونده به از نظر زمانی به 3حالت بلند مدت، کوتاه مدت و میان مدت تقسیم میشوند. روندهای با مدت زمان طولانیتر اعتبار و روایی بیشتری نسبت به روندهای کوتاه مدت و میان مدت دارند. با رسم کردن نقاط پیوت( نقاط بازگشت قیمتی) در نمودارهای قیمتی یا همان طول موجها در روندهای نزولی و صعودی، خط روند ترسیم میشود که وصل کردن این نقاط پی در پی ایجاد میشود.
خط روند صعودی (Up trend line)
خط روند صعودی
در نمودار قیمتی روند صعودی باید نقاط کمینهی قیمتی را به هم وصل کرد. در نهایت متوجه خواهیم شد که به یک خط با شیب مثبت میرسیم. این خط حاصله، خط روند صعودی نام دارد. این خط این معنا را دارد که قیمت سهم مورد نظر به این مقدار از قیمت حساسیت زیادی دارد و هر بار که قیمت سهام به این سطح از قیمت نزدیک میشود، با شدت زیادی از خط فاصله گرفته و دوباره روند صعودی خود را در پیش میگیرد.
این نمودار تا زمانی که قیمتهای بالای نمودار روند، حالت صعودی خود را حفظ کنند، در حالت صعودی باقی میماند. اما هنگامی که تغییرات قیمت و مخصوصاٌ افت کردن قیمت، از این خط عبور میکند، به احتمال زیاد این روند تغییر خواهد کرد.
شیب خط، میزان حجم معاملات در زمان برخورد به خط روند، مدت زمان( بلند مدت بودن بررسی خط روند در تحلیلها) همگی تاثیر بسیار زیادی بر اعتبار این خط خواهند داشت.
خط روند نزولی(Down trend line)
برای رسم کردن خط روند نزولی برعکس خط روند صعودی، باید بیشینهی قیمتی را به همدیگر وصل کند و پس از وصل کردن این نقاط بیشینه به همدیگر، به یک خط با شیب منفی میرسیم که نشان دهندهی خط روند نزولی است. خطوط نزولی حکم مقاومتها را در بازار دارند، و بیانگر این هستند که در صورت کم شدن قیمتها، عرضه همچنان بیشتر از تقاضا است و تا زمانی که موجها از خط عبور نکنند، خط روند، حالت نزولی خود را حفظ میکنند. در این خط نیز مانند خط صعودی، شیب خط، میزان حجم معاملات در زمان برخورد به خط روند، مدت زمان( بلند مدت بودن بررسی خط روند در تحلیلها) همگی تاثیر بسیار زیادی بر اعتبار این خط خواهند داشت.
خط روند نزولی.
با خرید اشتراک ویژه آکادمی فرصت طلایی به تمامی ویدئو ها دسترسی داشته باشید.